SALICYLIC PEEL BEHANDLING
- Patientinformation -
Introduktion
Biophora Salicylic Peel er en yderst effektiv Peel målrettet mod at
exfolierer de døde hudceller i hudens overfladelag. Den kan fås i 30 % opløsning og den er meget velegnet til acne og olieret hud typer, men kan bruges på alle hudtyper med positivt resultat. UV-beskyttelse er nødvendig og skal benyttes efterfølgende. Makeup kan påføres
umiddelbart efter hvis det ønskes.
I løbet af få dage til en uge kan Biophora hjælpe dig og din hud til at forbedre:
• Fine linier
• Akne
• Hyperpigmentering/brune pletter
• Ujævn hud
• Forstørret porer
• Olieret/tør/spaltet hud
• Sund glød/yngre udseende hud
Huden er kroppens største organ. Den modstår udsættelse for faktorer som sol, vind, og ekstreme temperaturer. Biophora Peel er designet til både at opbygge og beskytte huden mod disse faktorer. Det unikke
system exfolierer aggressivt mens den erstatter den essentielle næring.
Biophora Peel er mest effektiv når den kombineres med en sund livsstil som inkluderer passende søvn, næring, motion, vandindtagelse og undgåelse af røg samt et moderat forhold til alkohol.
Biophora Peel er en behandling af 15 minutters varighed som udføres på en specialklinik. Behandlingen fremmer en smuk glød og bidrager til at fjerne fine linier og pigmentforskelle i huden. Endvidere miljøskadet hud.
Spørgsmål og svar
Hvad er Biophora Peel?
Biophora Peel er et revolutionerende program til hudplejeforbedring og indeholder 30 % salicylsyre, som er perfekt til at exfolierer de døde hudceller i hudens overfladelag. Dermed frigør Biophora Peel huden for døde hudceller og stimulerer samtidig hudens fornyelsesproces.
Hvad er salicylsyre?
Salicylsyre er en betahydroxysyre som udvindes naturligt fra såvel pilebark som vintergrønne blade og birkebark. Højkoncentreret salicylsyre medvirker til at fjerne døde hudceller og andet nedbrudt materiale på hudens overflade. Samtidig stimuleres hudens naturlige fornyelsesproces mht. celleproduktion og vækst.
Hvordan virker Biophora Peel?
Biophora Peel virker på to måder.
For det første løsner behandlingen bindingen af døde hudceller på hudens overflade. På denne måde sørger Biophora Peel for at fjerne disse hudceller, således at nye underliggende celler træder frem på overfladen. Dette resulterer i en øjeblikkelig forbedring af hudens glathed og glans.
For det andet stimulerer Biophora Peel nye levende celler i huden til at aktivere fornyelsesprocessen, når de døde celler er fjernet.
Hvordan adskiller Biophora Peel sig fra andre kemiske peels?
Biophora Peel besidder en række vigtige fordele sammenlignet med
andre kemiske peels. Biophora Peel skader ikke hudcellernes kvalitet. Dette betyder at De kan få foretaget en behandling med Biophora Peel med to til seks ugers mellemrum. Maximum tre behandlinger på et år. Biophora Peel reducerer endvidere rynker og misfarvninger i huden.
Der vil sandsynligvis opstå et tidspunkt hvor Deres hud har opnået et maksimalt forbedringsniveau. Her kan behandlingsfrekvensen nedtones og De vil alligevel opretholde Deres nye smukke hud.
I modsætning til andre peels, er der ingen risiko forbundet med at lade Biophora Peel peele huden for længe. Dette skyldes at Biophora Peel er i besiddelse af en række selvregulerende egenskaber. I praksis vil dette sige at produktet ophører med at virke i det øjeblik, huden er stimuleret tilstrækkeligt til at opnå at den ønskede fornyelse.
Hvem kan behandles med Biophora Peel?
Biophora Peel kan anvendes af alle uanset hudtype og alle kan drage nytte af behandlingen, uanset hvor alvorligt huden har taget skade af omgivelserne. Det skal dog nævnes at slutresultatet afhænger af patientens hudtype. Deres behandler kan svare på yderligere spørgsmål og kan oplyse, hvilke resultater De kan forvente af en behandling med Biophora Peel.
For nogle patienter er der imidlertid risiko for utilsigtede hudreaktioner i forbindelse med behandlingen. Her tænkes især på personer med aktiv herpes simplex eller andre virusinfektioner, immunforsvarsrelaterede sygdomme, brugere af Roaccutane samt personer, som inden for kort tid har fået foretaget et plastikkirurgisk indgreb eller fornyelig har modtaget behandling med en kemisk peel eller strålebehandling. Dette vil
imidlertid kunne afklares med Deres behandler.
De bør oplyse Deres behandler, hvis De har følgende lidelser: allergi, solfølsomhed, overfølsomme hudreaktioner, eksem samt seborretisk dermatitis. Endvidere bør personer med allergi overfor salicyl ikke
behandles med Biophora Peel.
Biophora Peel må ikke anvendes på gravide og ammende kvinder, da produktet ikke er testet på disse.
Hvordan foregår en behandling med Biophora Peel?
Deres hud vil i første omgang blive renset med henblik på at fjerne
hudfedt og døde hudceller fra hudens overflade.
Når Deres hud er rengjort påføres Biophora Peel. Dette tager ca. 5 minutter. Et minut efter påføringen opleves typisk en prikkende og brændende fornemmelse. Dette forstærkes yderligere, når Biophora Peel trænger ind i huden og begynder at igangsætte fornyelsesprocessen.
To til tre minutter inde i forløbet vil ubehaget nå sit højdepunkt for
hurtigt derefter at aftage. En gennemsigtig hvid maske vil træde frem i takt med at alkoholen i produktet fordamper.
Fire til fem minutter efter er masken helt fremtrædende og ubehaget forsvundet. Peelingen er hermed afsluttet.
En kort spænding i huden kan opleves, når Biophora Peel bliver renset bort. Derfor påføres Biophora DermaRich Moisturizer på hele det
behandlede område. Deres hud vil sikkert føles blød og glat. Ligeledes kan huden føles stram, og De vil måske opleve en smule overfladisk følelsesløshed ved let berøring. Dette er helt naturligt efter stimuleringen fra Biophora Peel og forsvinder indenfor en halv til en hel time.
I ca. en uge efter behandlingen vil Deres hud undergå en fornyelsesproces, der bevirker,at det døde ydre hudlag vil forsvinde ved afskalning. Afhængig af Deres hud vil man måske kunne se afskal-
ningen, og De vil mærke peelingen to til fire dage efter behandlingen. Selve afskalningen vil vare i ca. tre dage. I denne forbindelse vil en let kløe og irritation forekomme.
Hvilke forbedringer kan jeg forvente at se med Biophora Peel ?
Deres første behandling med Biophora Peel vil meget tydeligt forvandle Deres hud ved at fremme en sund, ungdommelig glød samt ved at udligne fine linier og fjerne hyperpigmentering. Endvidere resulterer Biophora Peel i at porerne i huden formindskes.
Ved hver behandling vil De opleve trinvise forbedringer af Deres hudkvalitet i takt med stimulering af hudens fornyelsesproces.
Biophora Peel kan ikke genoprette alle skader forårsaget af mange års udsættelse for solen. Før hver enkelt behandling bør De drøfte hvilke forbedringer De ønsker på hvilke områder. Og om De kan acceptere
acceptere afskalning. De og Deres behandler bør i enighed sætte
realistiske mål og således udforme et behandlingsprogram, der kan indfri Deres forventninger.
Hvilke bivirkninger kan der være forbundet med behandlingen?
Biophora Peel kan forårsage en opblusning af herpes simplex hos personer, som tidligere har haft denne lidelse, bumser, let rødmen, midlertidig forstærket eller nedtonet pigmentering eller en forbipasserende forøget følsomhed.
Instruktioner før behandling
For at opnå det bedste resultat, bør følgende produkter og behandlingsformer undgås i ugen op til behandlingen:
• Elektrolyse
• Voksbehandling
• Skrubbecremer el.lign. produkter
Samme dag som selve behandlingen finder sted, bør der ikke anvendes produkter, der udtørrer eller irriterer huden inklusiv salicyl- og frugtsyreholdige (AHA) produkter såsom glykolsyre.
Herudover bør De drøfte følgende omstændigheder med Deres
behandler før en behandling med Biophora Salicylic Peel finder sted:
• Tager De medicin?
• Er De særligt følsom overfor sollys?
• Er De tidligere blevet peel-behandlet?
• Har De tidligere fået foretaget plastikkirurgiske indgreb?
• Hvorledes har Deres hudtilstand hidtil været?
• Har De hidtil lidt af virusinfektioner (herunder herpes simplex)?
De bør møde op uden makeup og parfume. For mænd anbefales det, at barbering har fundet sted minimum fem timer før behandling med Biophora Peel.
Instruktioner efter behandling
Det bedste resultat af en behandling med Biophora Peel opnås ved at følge nedenstående retningslinier:
• Påfør huden Biophora DermaRich Moisturizer og iS Clinical Hydra-Cool Serum to gange dagligt eller efter behov i ca. syv til ti dage.
• Undgå at udsætte huden for sollys de første 10 dage. Hvis det ikke kan lade sig gøre at undgå solen helt, kan De påføre huden UV beskyttelse minimum SPF 30 så ofte som muligt. Undgå til hver en tid længerevarende udsættelse for sollys, især mellem kl. 10:00 og 15:00.
• Pas særligt på, når De vasker Deres ansigt. Anvend et mildt
renseprodukt uden sæbe. Spørg Deres behandler til råds mht. andre renseprodukter.
• Modstå fristelsen til at klø eller skrabe det behandlede område. Dette vil kunne skabe ar.
• Anvend ikke andre produkter, end de her nævnte til ansigtsbehandling i ugen efter behandlingen.
• Anvend ikke produkter indeholdende aktive indgredienser
såssom alpha eller betahydroxy acids eller A vitamin.
.
Flere spørgsmål og svar
Hvor ofte kan jeg behandles med Biophora Peel?
Behandling med Biophora Peel kan foretages med ca. to til seks ugers mellemrum. Antallet af behandlinger vil afhænge af Deres hudtype, Deres ubehag ved selve behandlingen, hvor meget Deres hud skaller, samt de målsætninger De og Deres behandler har sat.
Hvordan får jeg mere at vide om behandling med Biophora Peel?
Deres behandler vil kunne besvare alle spørgsmål vedrørende
behandling med Biophora Peel. Skulle der alligevel opstå tvivl, kontakt da den danske forhandler af Biophora Peel:
Svanemøllevej 11
2100 København Ø
Tlf. 36 30 64 44
Fax: 36 30 54 14
noscomed@noscomed.com
www.noscomed.com